Peter van Selm

Peter van Selm

Peter van Selm

Fysiotherapeut

Fysiotherapeut, gespecialiseerd in Manuele Therapie volgens de Osteopathie, Medical Taping, Acupunctuur en arbeid gerelateerde klachten.

 

Mijn naam is Peter van Selm.

Ik heb pas op 26-jarige leeftijd na vele omzwervingen en baantjes de opleiding voor Fysiotherapie gevolgd. Ik was er eindelijk achter gekomen dat ik met mensen wilde gaan werken en niet met machines. De rust om achter een bureau te zitten was er ook niet dus actief en met mensen: Fysiotherapie!

 

Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen moment spijt van gehad. Binnen de Fysiotherapie heb ik in verschillende settings gewerkt. Eerst in instellingen, daarna in de buitendienst bij bedrijven en de laatste jaren als zelfstandige in de praktijk.

 

In deze praktijkjaren heb ik eerst de verdieping gezocht in de Fysiotherapie zelf, maar de afgelopen jaren ben ik uitstappen gaan maken naar andere complementaire therapievormen zoals de Osteopathie en de Acupunctuur (Traditionele Chinese Geneeskunst).

 

De bedoeling is dit nog verder uit te breiden met bijvoorbeeld Orthomoleculaire Geneeskunde of een andere voedingsleer om te komen tot een integrale aanpak  van klachten.

 

De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, 
maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam, 
voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte.

 (Thomas Edison)

 

Het doel is zo snel mogelijk opheffen van bestaande pijn en beperkingen om te komen tot een verbetering van leef- en werkomstandigheden.