Fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij pijn, problemen met bewegen of houding. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Fysiotherapeuten behandelen ook de gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen en hart. 

De klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen, zijn zeer uiteenlopend: pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in de beweging. De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het werk of door veroudering.

 

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Een behandeling van de fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur. Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Vervolgens stellen we samen een plan voor de behandeling op. Al tijdens het eerste bezoek kan hiermee worden begonnen. 
Zo nodig neemt de fysiotherapeut tijdens de verdere behandeling contact op met uw huisarts of specialist. Bijvoorbeeld wanneer er onvoldoende medische informatie beschikbaar is of in het geval van complicaties.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast de behandeling van klachten besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht en zorg aan het voorkomen dat u nog eens met dezelfde problemen wordt geconfronteerd.

 

Fysiotherapie-op-maat

Een fysiotherapeut levert maatwerk. Geen enkele patiënt is hetzelfde. Daarom kijken we bij iedereen welke behandelmethode de voorkeur heeft.

 

Doelen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • het beïnvloeden van de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten
  • het vergroten van de spierkracht en de stabiliteit
  • het aanleren van een betere houding
  • het verbeteren van de conditie
  • het verminderen van spierspanning
  • het verminderen van pijn

 

Behandeling aan huis 

Behandeling aan huis is mogelijk na verwijzing met verzoek van huisarts of specialist.